Δολοφονία τιμής στο Mülheim an der Ruhr: 31χρονη γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της

Ela
γεννημένη: 1991
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 14 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Mülheim an der Ruhr (NRW)
Καταγωγή: Α: Σερβία
Παιδιά: Σέρβια: 3 (κατά τη στιγμή του εγκλήματος 3, 7, 9 ετών)
Δράστης: ο σύζυγός της (34 ετών)
Στις 14 Ιουνίου 2022, στη συνοικία Styrum του Mülheim, ένας άνδρας μαχαιρώνει μέχρι θανάτου τη σύζυγό του δίπλα σε μια παιδική χαρά όπου έπαιζαν μαζί τα 3 παιδιά τους. Η γυναίκα μεταφέρεται στο νοσοκομείο, αλλά πεθαίνει το επόμενο πρωί. Ο άνδρας συνελήφθη στη σκηνή, το μαχαίρι κατασχέθηκε. Σημείωση: Τα παιδιά ήταν αυτόπτες μάρτυρες του εγκλήματος. Πιθανώς αυτό είναι ένα μήνυμα προς αυτά, "Αυτό θα πάθετε αν δεν ακολουθήσετε τους κανόνες".

Η οικογένεια δεν έχει γίνει αντιληπτή μέχρι στιγμής, αλλά η μητέρα έχει υποβάλει αίτηση για την επιμέλεια, επειδή ο πατέρας δεν έχει άδεια παραμονής στη Γερμανία και επίσης δεν έχει περάσει τον εγκεκριμένο χρόνο επίσκεψης με την οικογένεια. Τα πραγματικά ονόματα των εμπλεκομένων δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.