Δολοφονία τιμής στο Basti: Ο Ankit Gautam (19) δολοφονήθηκε από τα αδέρφια της φίλης του

Ankit Gautam, Ameena Khatun
γεννημένοι: 2003, 2004
Στραγγαλίστηκε: 26 Αυγούστου 2022
Κατοικία: Α: Basti, Uttar Pradesh, Ινδία
Καταγωγή: Ινδουιστής, Dalit
Παιδιά: κανένα
Δράστες: Irfan και Irshad Khatun και ο ξάδελφός τους Israr
Το πρωί του Σαββάτου, 27 Αυγούστου, το πτώμα του 19χρονου ινδουιστή Dalit οδηγού τρακτέρ Ankit Gautam βρέθηκε σε ένα χωράφι ζαχαροκάλαμου στην Basti, μια περιοχή στο ινδικό κρατίδιο Uttar Pradesh.

Δύο ημέρες αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια, τον Irfan και τον Irshad και τον ξάδελφό τους Israr για τη δολοφονία του Ankit, επειδή είχαν σχέση με την 18χρονη αδελφή τους Ameena Khatun.

Η Ameena πέθανε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Η οικογένειά της λέει ότι σοκαρίστηκε από την αλληλουχία των γεγονότων και κατάπιε μια δηλητηριώδη ουσία την Παρασκευή από την οποία πέθανε και θάφτηκε βιαστικά το πρωί του Σαββάτου. Η αστυνομία εκταφίασε το πτώμα για δικαστική εξέταση μετά τη νεκροψία.

Η αυτοψία αποκαλύπτει ότι η Ankit στραγγαλίστηκε. Η αιτία θανάτου της Ameena δεν μπόρεσε να προσδιοριστεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Ankit είχε σχέση με μια μουσουλμάνα από πλούσια οικογένεια. Το κίνητρο για τη δολοφονία (ή τις δολοφονίες) λέγεται ότι ήταν η δυσαρέσκεια των αδελφών της Ameena για τη διαθρησκευτική σχέση. Το βράδυ της Παρασκευής, ο Ankit φέρεται να πήγε στο σπίτι της κοπέλας του, αφού εκείνη του τηλεφώνησε. Οι αδελφοί της τους έπιασαν μαζί. Στραγγάλισαν τον Ankit και πέταξαν το πτώμα του σε χωράφια ζαχαροκάλαμου.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.