Δολοφονία τιμής στο Φαρς, Ιράν: Fars: Νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε από τον σύζυγο και τον αδελφό της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Zahra Shafie
Ηλικία: Νεαρή
Πυροβολήθηκε θανάσιμα: Shafahai: Ιανουάριος, 2024
Κατοικία: Kazeroon, επαρχία Fars
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 3
Δράστες: Ιράν: Σύζυγος, αδελφός
Τον Ιανουάριο του 2024, η Zahra Shafie, μια νεαρή γυναίκα από το χωριό Saif Abad στο Kazeroon της επαρχίας Fars, έπεσε θύμα δολοφονίας τιμής που διέπραξαν ο σύζυγος και ο αδελφός της.

Η Zahra, μητέρα τριών παιδιών, μεταφέρθηκε με τη βία στις ερήμους που περιβάλλουν το χωριό από τον αδελφό και τον σύζυγό της, όπου υπέστη σκληρό ξυλοδαρμό και τελικά πυροβολήθηκε με όπλο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.