Δολοφονία τιμής στο Τζελούμ: Ρουγκάλια Μπίμπι (18) πυρπολήθηκε από τους γονείς της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Rugalya Bibi
γεννημένη: 2004
πυρπολήθηκε: 22 Σεπτεμβρίου 2022
Κατοικία: Μπουμπή Μπιμπίμπι, η οποία γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2222: Jhelum
Καταγωγή: Τζέχελμ: Πακιστάν
Παιδιά: κανένα
Δράστες: οι γονείς της
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, η 18χρονη Rugalya Bibi πυρπολήθηκε από τους γονείς της στην πόλη Jhelum στην επαρχία Punjab του Πακιστάν. Η Rugalya μεταφέρθηκε στο Tehsil Hospital όπου υπέκυψε στα εγκαύματά της.

Οι γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές ότι επρόκειτο για δολοφονία τιμής.

Όταν η αστυνομία του Pind Dadan Khan ρώτησε τους γονείς για το περιστατικό, έδωσαν αντικρουόμενες καταθέσεις. Ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι υπέστη εγκαύματα μετά από έκρηξη φιάλης στο σπίτι, ενώ η μητέρα δήλωσε ότι αυτοπυρπολήθηκε ρίχνοντας πάνω της λάδι κηροζίνης.

Όταν η αστυνομία ερεύνησε περαιτέρω, διαπιστώθηκε ότι οι γονείς αμφισβήτησαν τον χαρακτήρα της κόρης τους και φέρεται να την έκαψαν στο όνομα της τιμής. Οι γονείς συνελήφθησαν από την αστυνομία ως ύποπτοι.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.