Δολοφονία τιμής στο Ραχτ, Ιράν: Ραχτ: Νεαρή γυναίκα πυρπολήθηκε

caret-down caret-up caret-left caret-right
Matin Shabanian
Ηλικία: Νεαρή
Κάηκε ζωντανή: 2 Νοεμβρίου 2023
Κατοικία: Beshman, Rasht, Gilan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Διαπράττοντας: Nikbein
Ο Pouria Nikbein, σύζυγος της Matin Shabanian, τη δολοφόνησε βάζοντάς της φωτιά με το πρόσχημα της "οικογενειακής τιμής". Την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023, η Matin Shabanian, κάτοικος του χωριού Beshman στα περίχωρα του Rasht, στην επαρχία Gilan, υπέκυψε σε σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Η νεαρή κομμώτρια είχε πυρποληθεί από τον σύζυγό της είκοσι ημέρες νωρίτερα, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου του ίδιου έτους.

Ο Pouria Nikbein, επίσης κάτοικος του Rasht, έχασε τη ζωή του την ίδια ημέρα εξαιτίας των τραυμάτων που υπέστη κατά τη διάρκεια της δολοφονίας.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.