Δολοφονία τιμής στο Ρατζανπούρ, Πακιστάν: γυναίκα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγο και τα αδέλφια του

Zarnaz
Ηλικία: -
Σκοτώθηκε: 30 Αυγούστου 2023
Κατοικία: Chucha, Rajanpur, Punjab
Καταγωγή: Α: Πακιστάν
Παιδιά: -
Δράστες: Πακιστάν: Alkani και τα αδέλφια του
Την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, η Zarnaz δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της, Baggoo Alkani, στην περιοχή Chucha, που βρίσκεται στην περιοχή Rajanpur του Punjab, Πακιστάν.

Σύμφωνα με μάρτυρες, η δολοφονία διαπράχθηκε σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, αρκετά χιλιόμετρα από το σπίτι της, με το πρόσχημα της "τιμής". Ο Baggoo Alkani φέρεται να έπιασε τη Zarnaz επ' αυτοφώρω με έναν άλλο άνδρα. Η Zarnaz φέρεται να εξαναγκάστηκε να ξαπλώσει στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια ο σύζυγός της και τα αδέλφια του τη χτύπησαν με αιχμηρές πέτρες.

Μέλη της οικογένειας της Zarnaz αντικρούουν τους ισχυρισμούς περί απιστίας, δηλώνοντας ότι η Zarnaz ήταν πάντα πιστή σύζυγος καθ' όλη τη διάρκεια του διετούς γάμου τους και ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη συλλάβει τον Baggoo Alkani και τα αδέλφια του. Το τρίο πιστεύεται ότι διαμένει στη συνοριακή περιοχή Punjab-Balochistan.

Αυτή η βάναυση δολοφονία ρίχνει άλλο ένα φως στο συνεχιζόμενο πρόβλημα της βίας με βάση την τιμή, γνωστό ως "Karo-Kari", στο Πακιστάν.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.