Δολοφονία τιμής στο Ραμπάτ (Ιράν): Ραβάν: 16χρονη δολοφονήθηκε από τον πατέρα της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Haydeh Hassanzadeh
Ηλικία: 16 ετών
Δολοφονήθηκε: Ιούνιος 2023
Κατοικία: Α: Ραμπάτ, Δυτικό Αζερμπαϊτζάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Δράστης: πατέρας Omid Hassanzadeh
Η 16χρονη Haydeh Hassanzadeh από το Ραμπάτ, δολοφονήθηκε βάναυσα από την ίδια της την οικογένεια με το πρόσχημα αυτού που θεωρείται τιμή. Σύμφωνα με το Hengaw, στις 18 Σεπτεμβρίου, το πτώμα της Haydeh Hassanzadeh, τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονία της, ανακαλύφθηκε από πολίτες κατά την απόρριψη νερού μέσα στο φράγμα της πόλης Sardasht. Βρέθηκε με τα πόδια της δεμένα σε ένα τσιμεντόλιθο και τα χέρια, τα μάτια και το στόμα της σφραγισμένα με ταινία. Είχε εξαφανιστεί από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Η οικογένειά της είχε ισχυριστεί ότι η κόρη τους είχε φύγει από το Ιράν για να αποκρύψει τη δολοφονία.

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, ο Omid Hassanzadeh, ο πατέρας του 16χρονου θύματος, έχει συλληφθεί και έχει ομολογήσει τη δολοφονία της κόρης του. Η αιτία για τη δολοφονία της Hayede ήταν η καθυστερημένη επιστροφή της στο σπίτι, η οποία αναφέρεται ως κίνητρο που σχετίζεται με την τιμή.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.