Δολοφονία τιμής στο Μασχάντ του Ιράν: Μασαχουσέτη: Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ανώνυμη γυναίκα
Ηλικία: 24
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 4 Μαΐου 2024
Κατοικία: Μασχάντ, Ραζάβι Χορασάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Διαπράττοντας: Σύζυγος
Το Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, στο Μασχάντ, μια πόλη που βρίσκεται στην ανατολική περιοχή του Ιράν, μια 24χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της με 24 μαχαιριές. Η δολοφονία έλαβε χώρα στη λεωφόρο Khajeh Rabie, όπου ο άνδρας τραυμάτισε επίσης σοβαρά την 16χρονη αδελφή και τον αδελφό του θύματος. Η αδελφή παραμένει σε κώμα. Μετά τη σύλληψη του άνδρα, ο ίδιος επικαλέστηκε καυγάδες και θέματα που σχετίζονται με την τιμή ως αιτία για την πράξη αυτή.

Στο Ιράν, οι σύζυγοι που δολοφονούν τις γυναίκες τους για λόγους τιμής δύσκολα τιμωρούνται λόγω του άρθρου 301 του Ποινικού Κώδικα. Εάν κριθεί ένοχος, θα καταδικαστεί σε φυλάκιση από τρία έως δέκα χρόνια.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.