Δολοφονία τιμής στο Λίβανο: άνδρας δολοφονεί τη σύζυγό του μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους στο Τσουεϊφάτ

Zainab Ali Zaiter
γεννηθείσα: 1997
Πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 25 Μαρτίου 2023
Κατοικία: Α: Choueifat, Βηρυτός
Καταγωγή: Λίβανος
Τέκνα: Λιβάνιος: 3
Δράστης: ο σύζυγός της Hassan Musa Zaiter (27 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Το απόγευμα του Σαββάτου, 25 Μαρτίου 2023, το Choueifat, ένα προάστιο της Βηρυτού, συγκλονίζεται από μια στυγερή δολοφονία. Ο 27χρονος Hassan Musa Zaiter δολοφονεί τη σύζυγό του, Zainab, μπροστά στα μάτια των τριών παιδιών τους, πυροβολώντας 10 σφαίρες στο κεφάλι της. Ο Χασάν φεύγει από το σπίτι, παίρνοντας μαζί του τα παιδιά του. Οι γείτονες χαρακτηρίζουν τη δολοφονία φόνο τιμής. Ο Χασάν φέρεται να κλήθηκε από κάποιον που του επισήμανε ότι υπήρχαν φωτογραφίες της Ζαϊνάμπ χωρίς μαντίλα στο Διαδίκτυο. Ο Χασάν φέρεται να έψαξε το τηλέφωνο της Ζαϊνάμπ και βρήκε γυμνές φωτογραφίες της. Ο Χασάν αισθάνθηκε προδομένος και η τιμή του παραβιάστηκε. Το τηλέφωνο της Zainab δεν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Ο αδελφός της Ζαϊνάμπ συμπάσχει με τον δολοφόνο, λέγοντας σε ένα βίντεο: "Αν δεν το είχε κάνει αυτός, θα το είχα κάνει εγώ". Μιλάει για την αποκατάσταση της τιμής και το ξέπλυμα της ντροπής. Δεν επιδιώκει "εκδίκηση".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.