Δολοφονία τιμής στο Ιράν: Γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της στην Νταμαβάντ

Ανώνυμη γυναίκα
Ηλικία: 39 ετών
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 30 Ιουνίου 2023
Κατοικία: Νταμαβάντ, Τεχεράνη
Παιδιά: δύο
Δικαιολογία: "Τιμή"
Σύμφωνα με την Etamed Online, μία 39χρονη γυναίκα στην Νταμαβάντ μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον πρώην σύζυγό της λόγω "τιμής". Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι ο λόγος που ο άνδρας διέπραξε τη δολοφονία ήταν η σχέση της πρώην συζύγου του με έναν άλλο άνδρα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην σύζυγος πίστευε ότι η σχέση της πρώην συζύγου του με έναν άλλον άνδρα είχε φέρει ατιμία στην οικογένειά τους. Αυτή η πεποίθηση τον ανάγκασε να προβεί σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη.

Κατά τη σύλληψή του, ο πρώην σύζυγος ομολόγησε το έγκλημα, δηλώνοντας: "Μετά τον χωρισμό μας, διατηρήσαμε επαφή λόγω των δύο παιδιών μας. Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στην Damavand, ανακάλυψα ιδιωτικές φωτογραφίες και βίντεο στο κινητό της τηλέφωνο που αποκάλυπταν τη στενή σχέση της με έναν άλλο άνδρα. Καταβεβλημένος από τα συναισθήματα και υπό την επήρεια αλκοόλ, την μαχαίρωσα μέχρι θανάτου με ένα μαχαίρι. Στη συνέχεια, έθαψα το πτώμα της σε έναν λάκκο στην Damavand. Αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω καταναλώνοντας χάπια, αλλά περαστικοί ειδοποίησαν τις υπηρεσίες έκτακτης
ανάγκης, σώζοντάς μου τη ζωή".
Μετά την ομολογία του πρώην συζύγου, η αστυνομία εντόπισε το πτώμα του θύματος θαμμένο σε έναν λάκκο στην Damavand. Η σορός μεταφέρθηκε στο τμήμα ιατροδικαστικής για περαιτέρω εξέταση.

Η οικογένεια του θύματος έχει ζητήσει τη θανατική ποινή για τον κατηγορούμενο.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.