Δολοφονία τιμής στο Ιράν: γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο Kahnuj

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ανώνυμη γυναίκα
γεννημένη: -
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: Μάρτιος 2023
Τόπος κατοικίας: Kahnuj, επαρχία Kerman
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 1 μικρός γιος
Δράστης: ο σύζυγός της S.M.
Μια γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον σύζυγό της σε μια υποτιθέμενη δολοφονία τιμής στο Kahnuj στην επαρχία Kerman του Ιράν. Ο ύποπτος δολοφόνος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του ήταν άπιστη, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

Αφού την πήγε στα βουνά γύρω από το Zarchin, τη σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές και έκαψε το σώμα της. Είναι η 13η γυναίκα που δολοφονείται με αυτόν τον τρόπο από συγγενή της στο Kahnuj.

Στο Ιράν, ένας άνδρας μπορεί να ισχυριστεί ως υπεράσπιση για φόνο ότι η σύζυγός του ήταν άπιστη. Το ιρανικό δίκαιο βασίζεται στο νόμο της Σαρία, ο οποίος είναι γνωστό ότι δεν είναι φιλικός προς τις γυναίκες. Αυτή η τακτική υπεράσπισης μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.