Δολοφονία τιμής στο Γκουτζράτ: δύο ισπανό-πακιστανές αδελφές δολοφονήθηκαν από τα πεθερικά τους

Aneesa Abbas και Arooj Abbas
Γεννήθηκαν: 1998, 2001
Σκοτώθηκαν: 20 Μαΐου 2022
Κατοικία: Ισπανία
Καταγωγή: Ισπανία: Πακιστάν
Παιδιά: -
Δράστες: πεθερός και θείος από την πλευρά του πατέρα
Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, η Aneesa Abbas (24) και ο Arooj Abbas (21) παντρεύτηκαν με τη βία τα ξαδέλφια τους στο Πακιστάν. Τα πεθερικά είναι δυσαρεστημένα με τις αδελφές επειδή δεν είχαν ακόμη μεταφέρει τους συζύγους τους στην Ισπανία.

Η οικογένεια υποψιάζεται ότι οι αδελφές ήταν δυσαρεστημένες με τους εξαναγκαστικούς γάμους τους και, ως εκ τούτου, καθυστέρησαν σκόπιμα τη διαδικασία έκδοσης βίζας για τους συζύγους τους. Η οικογένεια επινόησε μια ιστορία για να πείσει τις αδελφές να έρθουν στο Πακιστάν για λίγες ημέρες.

Το βράδυ της Παρασκευής, 20 Μαΐου 2022, τα ακρωτηριασμένα πτώματα των Aneesa και Arooj Abbas βρέθηκαν στο σπίτι των πεθερικών τους στο Gujrat. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, οι αδελφές πιθανότατα στραγγαλίστηκαν και πυροβολήθηκαν μέχρι θανάτου από τους θείους τους από τον πατέρα τους. Ο ένας θείος είναι επίσης ο πεθερός μιας από τις νεαρές γυναίκες.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη καταγράψει την υπόθεση στο όνομα κανενός και αντιμετωπίζει την υπόθεση ως "δολοφονία τιμής" και έχει αρχίσει να διεξάγει εφόδους για τη σύλληψη των υπόπτων.

Στο Πακιστάν, ένα θιγόμενο μέρος σε "δολοφονίες τιμής", όπως για παράδειγμα η μητέρα, μπορεί να καταγγείλει στην αστυνομία και να δώσει χάρη στους δράστες μετά από ένα χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά σύντομη ποινή φυλάκισης. Ο Muhammad Waseem, για παράδειγμα, έλαβε χάρη από τη μητέρα του, αφού πέρασε σχεδόν έξι χρόνια πίσω από τα κάγκελα για τη δολοφονία της αδελφής του, της σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Qandeel Baloch.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.