Δολοφονία τιμής στο Γκουτζαράτ: γυναίκα σκοτώθηκε σε αντίποινα αφού ο σύζυγός της σκότωσε τον γαμπρό της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ram Soriya και Ashaba Jhala
Γεννήθηκαν: 1992, 1972
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 15 Μαΐου 2022
Κατοικία: Γκουτζαράτ
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Διαπράττοντες: Jhala, αδελφός Lagdheer Soriya
Το πρωί της Κυριακής, 15 Μαΐου, ο Ram Soriya αναγνωρίζεται από τον πεθερό του Satubha Jhala σε μια τοπική αγορά στο Γκουτζαράτ. Ακολουθεί ένα θανάσιμο μαχαίρωμα με αιχμηρό αντικείμενο, επειδή ο Satubha Jhala πιστεύει ότι ο Ram Soriya δεν έπρεπε να παντρευτεί την κόρη του παρά τη θέλησή του πριν από ένα χρόνο. Στην Ινδία, είναι παραδοσιακά ταμπού να παντρεύεται κάποιος που ανήκει σε άλλη κάστα.

Μέσα σε μια ώρα από τη δολοφονία, ο θυμωμένος αδελφός του Ram Soriya έφτασε στο σπίτι της Satubha Jhala στο Yogeshwar Dham για να ζητήσει εκδίκηση. Ο αδελφός του θύματος, Lagdheer, είδε τότε την 50χρονη σύζυγο του Satubha Jhala, Ashaba, και τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Λέγεται ότι και οι δύο οικογένειες δεν ήταν ευχαριστημένες με τον γάμο. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και συνέλαβε τη Satubha Jhala και τον Lagdheer Soriya.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.