Δολοφονία τιμής στο Αχβάζ του Ιράν: δολοφονήθηκε μπροστά στον σύζυγό της από τα αδέλφια της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ανώνυμη γυναίκα
Ηλικία: 27 ετών
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 7 Απριλίου 2024
Κατοικία: Αχβάζ, Χουζεστάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Διαπράττοντες: Αδελφοί
Την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024, μια νεαρή γυναίκα στο Ahvaz δολοφονήθηκε άγρια στο σπίτι της από τα αδέλφια της. Την μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου, υποτίθεται με κίνητρο την τιμή.

Τα αδέλφια σκότωσαν τη γυναίκα μπροστά στον σύζυγό της και του επιτέθηκαν, όταν εκείνος προσπάθησε να επέμβει, προτού διαφύγουν.

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τη δολοφονία, ένας από τους αδελφούς παραδόθηκε στην αστυνομία, ομολογώντας τη δολοφονία της αδελφής του. Ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας συνελήφθη επίσης ως ύποπτος για συμμετοχή στο έγκλημα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.