Δολοφονία τιμής στο Αμπαντάν του Ιράν: Η κόρη στραγγαλίστηκε από τον πατέρα της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ανώνυμη γυναίκα
Ηλικία: 21 ετών.
Στραγγαλίστηκε: Μάρτιος, 2024
Κατοικία: Αμπαντάν, Χουζεστάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Δράστης: Πατέρας
Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, μια 21χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον πατέρα της σε ένα από τα χωριά του Αμπαντάν, στην επαρχία Χουζεστάν. Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε ως "δολοφονία τιμής". Η νεαρή κοπέλα στραγγαλίστηκε.

Μετά την καταγγελία της δολοφονίας στην αστυνομία, η οικογένεια του θύματος συναίνεσε στον δολοφόνο και δήλωσε ότι δεν έχει καμία καταγγελία κατά του δράστη αυτού του εγκλήματος.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν πολλές δολοφονίες τιμής στην επαρχία Khuzestan και όλοι αυτοί οι δολοφόνοι συγχωρήθηκαν από την οικογένειά τους τις πρώτες ημέρες του εγκλήματος και οι δράστες αποφυλακίστηκαν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Το Ιράν θα πρέπει να ευθυγραμμίσει τους νόμους του περισσότερο με τα διεθνή πρότυπα, ιδίως καταργώντας τους νόμους που επιτρέπουν στους δράστες δολοφονιών τιμής να συγχωρούνται από τις οικογένειές τους ή να αντιμετωπίζουν μόνο πολύ μειωμένες ποινές φυλάκισης.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.