Δολοφονία τιμής στην Τεχεράνη: Μεσήλικη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον γιο της

Fariba και Saber
Ηλικία: -
Πυροβολήθηκε: 5 Ιανουαρίου 2024.
Κατοικία: Τεχεράνη
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 3
Δράστης: ο γιος της
Στις 5 Ιανουαρίου 2024, μια μεσήλικη γυναίκα πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον γιο της στην Τεχεράνη. Μετά τη σύλληψή του, ο νεαρός ομολόγησε ότι δολοφόνησε τη μητέρα του και έναν άλλο άνδρα στην κατοικία τους, αναφέροντας ως κίνητρο την "τιμή".

Σε μια ανατριχιαστική ομολογία, έγραψε: "Τους σκότωσα επειδή είχαν προδώσει τον πατέρα μου". Η μητέρα, η οποία ήταν 32 χρόνια νεότερη από τον σύζυγό της, είχε τρία παιδιά. Παρά την έκκλησή της για διαζύγιο, ο πατέρας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά της. Δεδομένης της σημαντικής διαφοράς ηλικίας, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ήταν νύφη παιδιού.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.