Δολοφονία τιμής στην Καρνατάκα: Η Shalini (17) στραγγαλίστηκε από τον πατέρα της επειδή ερωτεύτηκε ένα αγόρι Dalit

Shalini
γεννήθηκε: 2005
Στραγγαλίστηκε: 6 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Η Σαλίνια πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου 2000: Kaggundi, Καρνατάκα, Ινδία
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: ο πατέρας της Suresh
Η Shalini, 17 ετών, ανήκει στην κοινότητα Vokkaliga, που θεωρείται ανώτερη κάστα στην Καρνατάκα της Ινδίας. Σπούδαζε και ερωτεύτηκε τον Manjunath, ένα αγόρι Dalit από το γειτονικό χωριό Mellahalli. Οι Ντάλιτ είναι μια ομάδα ανθρώπων που βρίσκονται στον πάτο της κοινωνικής κλίμακας.

Όταν οι γονείς της έμαθαν για τη σχέση τους, κατέθεσαν μήνυση κατά του Manjunath επειδή η κόρη τους ήταν ανήλικη. Στο αστυνομικό τμήμα, η Shalini είχε πει ότι ήταν ερωτευμένοι μεταξύ τους για τρία χρόνια και αρνήθηκε να πάει με τους γονείς της.

Η Shalini και ο Manjunath γνώριζαν πολύ καλά την απειλητική για τη ζωή τους κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από τη στενοκεφαλιά των γονιών της.

Σύμφωνα με τον Manjunath, οι γονείς της είχαν καταθέσει τρεις μηνύσεις εναντίον του και φέρεται να έβαλαν ένα χρηματικό ποσό (περίπου 2.500 δολάρια ΗΠΑ) στο κεφάλι του για να προσλάβει δολοφόνους για να τον σκοτώσουν.

Η Shalini φοβάται ότι υπάρχει σχέδιο δολοφονίας από την ίδια της την οικογένεια. Ζητά από τον Manjunath να καταγράψει την τηλεφωνική τους συνομιλία ως αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση που της συμβεί κάτι. "Σε περίπτωση απαγωγής ή δολοφονίας μου, παρακαλώ δώστε αυτό το ηχητικό απόσπασμα στην αστυνομία της Periyapatna. Αν συμβεί κάτι, οι γονείς και οι συγγενείς μου θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι", είπε.

Η Shalini έστειλε επιστολή στην αστυνομία λέγοντας ότι σε περίπτωση θανάτου της, ο Manjunath δεν θα είναι υπεύθυνος γι' αυτό. "Έπεσα θύμα διακρίσεων λόγω κάστας. Ερωτεύτηκα ένα αγόρι Dalit, ο πατέρας μου με κακοποίησε λεκτικά και με κακομεταχειρίστηκε. Οι γονείς μου αγαπούν την κάστα περισσότερο από την κόρη τους", αναφέρεται στην επιστολή της.

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, ο Suresh στραγγάλισε την κόρη του επειδή ερωτεύτηκε ένα αγόρι Dalit. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε το έγκλημα. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και στο πλαίσιο αυτής έθεσε υπό κράτηση και τη μητέρα της Shalini Baby.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.