Δολοφονία τιμής στην Ινδία: 25χρονος άνδρας σκοτώνει την ανήλικη αδελφή του στο Μπιχάρ και θάβει το πτώμα στην κοίτη ποταμού

Νεαρό κορίτσι
Ηλικία: 15
Στραγγαλίστηκε: 21 Οκτωβρίου 2023
Κατοικία: Laukaha, περιφέρεια Madhubani, Bihar
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: ήταν και η ίδια παιδί
Δράστης: ο αδελφός της Om Prakash Yadav
Ένας 25χρονος στραγγάλισε την 15χρονη αδελφή του το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου, αφού την είδε σε συμβιβαστική στάση με έναν νεαρό άνδρα κατά τη διάρκεια προσευχής σε τοπικό ναό στην περιοχή Madhubani του Bihar. Αφού το κορίτσι δεν επέστρεψε από την προσευχή, η μητέρα της ειδοποίησε την αστυνομία. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, κάθε ίχνος της αγνοούνταν.

Μετά από εκτεταμένες έρευνες, δημιουργήθηκαν υποψίες ότι ο μεγαλύτερος αδελφός, Om Prakash Yadav, ήταν απασχολημένος με την παραπλάνηση της αστυνομίας και ότι ο ίδιος μπορεί να ήταν ο ένοχος. Τελικά ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την αδελφή του και έθαψε το πτώμα της στην κοίτη του ποταμού. Ο Om Prakash συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή. Η αστυνομία θεωρεί τη δολοφονία ως υπόθεση "δολοφονίας τιμής".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.