Δολοφονία τιμής στην Ινδία: Άνδρας σκοτώνει τον γιο και τη μητέρα του για τον γάμο του γιου του με γυναίκα κατώτερης κάστας στο Ταμίλ Ναντού

caret-down caret-up caret-left caret-right
Subhash και Kannammal
γεννημένοι: 1998, 1958
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 14 Απριλίου 2023
Κατοικία: Krishnagar, Tamil Nadu
Καταγωγή: Ινδία
Τέκνα: Α: -
Δράστης: Dhandapani
Σε ένα σοκαριστικό περιστατικό στο Ταμίλ Ναντού, ένας άνδρας δολοφόνησε τον γιο του και τη μητέρα του επειδή ο γιος του ήταν παντρεμένος με γυναίκα από κατώτερη κάστα και η μητέρα του υποστήριζε τον εγγονό της.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε ως Dhandapani. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο γιος του Subhash (25), εργαζόμενος σε εργοστάσιο ενδυμάτων στην Tiruppur, είχε σχέση με την Anusha, μέλος της κατώτερης κάστας. Ο Subhash παντρεύτηκε την Anusha στις 27 Μαρτίου, παρά την αποδοκιμασία του πατέρα του.

Αργότερα, ο Subhash άλλαξε δουλειά και εντάχθηκε σε μια ιδιωτική χρηματοοικονομική εταιρεία στο Thirupattur. Ο Dhandapani ήταν θυμωμένος με τον γιο του επειδή παντρεύτηκε μια γυναίκα Dalit παρά τη θέλησή του και ζήτησε από τη μητέρα του, η οποία υποστήριζε τον γάμο του εγγονού της, να τους καλέσει στο σπίτι για το νέο έτος των Ταμίλ και της είπε ότι ήθελε να αποκαταστήσει τη σχέση τους, δήλωσε η αστυνομία.

Ο Subhash και η Anusha ταξίδεψαν στη γενέτειρά τους για πρώτη φορά μετά το γάμο τους και έμειναν στο σπίτι της γιαγιάς του Subhash. Στη μέση της νύχτας, ενώ κοιμόντουσαν, ο Dhandapani εισέβαλε στο σπίτι και τους επιτέθηκε με αιχμηρά αντικείμενα. Ο Subhash και η γιαγιά του Kannammal πεθαίνουν επί τόπου. Η Anusha καταλήγει στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενός νοσοκομείου και επιβιώνει.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.