Δολοφονία από φόνο τιμής στο Ούταρ Πραντές της Ινδίας: Άνδρας αποκεφαλίζει την έφηβη αδελφή του

Aashifa
Ηλικία: 18
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: Ιούλιος 2023
Τόπος διαμονής: Uttar Pradesh
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστης: αδελφός Riyaz
Στην Ινδία, ένας άνδρας αποκεφάλισε την έφηβη αδελφή του επειδή ήθελε να παντρευτεί έναν άνδρα της επιλογής της. Είχε προηγηθεί καυγάς για τη σχέση της Aashifa με έναν άνδρα ονόματι Chand Babu, ο οποίος καταγόταν από το ίδιο χωριό στο Uttar Pradesh. Παρόλο που ανήκαν στην ίδια κάστα και θρησκεία, η οικογένειά της αποδοκίμαζε έντονα τη σχέση, ιδίως ο αδελφός της Riyaz.

Υπήρχαν τακτικοί καυγάδες μεταξύ του αδελφού και της αδελφής για το θέμα αυτό. Λίγες ημέρες πριν από αυτή την τραγική δολοφονία τιμής, η Aashifa το έσκασε με τον εραστή της, με αποτέλεσμα η οικογένειά της να καταγγείλει τον Chand στην αστυνομία. Ο πατέρας της, Abdul Rashid, κατηγόρησε τον Chand ότι απήγαγε την κόρη του με σκοπό να την παντρευτεί. Η Aashifa επέστρεψε τελικά στο σπίτι και ο Chand συνελήφθη.

Αυτό αύξησε τις εντάσεις μεταξύ της Aashifa και του Riyaz. Όταν η 18χρονη εξέφρασε την επιθυμία της να παντρευτεί τον Chand, ο Riyaz έγινε βίαιος. Μαχαίρωσε ανελέητα την αδελφή του και χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο για να την αποκεφαλίσει. Στη συνέχεια, ο Riyaz έβαλε το κομμένο κεφάλι της αδελφής του σε μια πλαστική σακούλα και έτρεξε στη γειτονιά με το κεφάλι και το φονικό όπλο. Οι ξαφνιασμένοι γείτονες είδαν την αιματοβαμμένη σακούλα και ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί έφτασαν γρήγορα και συνέλαβαν τον Riyaz.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.