Δολοφονία για την Τιμή στη Μαχαράστρα: Άνδρας Εκτελεί 16χρονη Κόρη

Άνωνο Κορίτσι
Ηλικία: 16
Μαχαιρώθηκε μέχρι Θανάτου: 2 Αυγούστου 2023
Κατοικία: Krishna Vadi, Μαχαράστρα
Καταγωγή: Ινδία
Τέκνα: Κανένα
Δράστης: Πατέρας Shambhaka Rathod (48 ετών)
Στις 2 Αυγούστου, νωρίς το πρωί, ο 48χρονος Shambhaka Rathod μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 16χρονη κόρη του με ένα μαχαίρι στην αυλή του σπιτιού τους στο χωριό Krishna Vadi, που βρίσκεται στην περιοχή Μαχαράστρα της Ινδίας.

Φοβούμενη ποινική δίωξη, η μητέρα προσπάθησε να καταστρέψει τα αποδεικτικά στοιχεία καίγοντας το πτώμα. Ο Shambhaka Rathod φέρεται ότι απείλησε τη γυναίκα του με τον θάνατο αν αποκαλύψει την αλήθεια.

Οι κάτοικοι του χωριού υποψιάστηκαν και αναφέρθηκαν την υπόθεση στην αστυνομία. Η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα και εντόπισε επίσης το όπλο του φόνου στο ίδιο χωράφι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Shambhaka Rathod μαζί με τους συνεργούς του: Duraimurugan (19 ετών), Devika (20 ετών), Sathya (34 ετών), Kathirvel (45 ετών), Koolipatti Kireeshan (45 ετών), Sandoshkumar (44 ετών) και Karthi (35 ετών).

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο Shambhaka Rathod είχε σκοτώσει την κόρη του λόγω υποψίας. Η μητέρα παραδέχτηκε τη δολοφονία και την κάλυψη του εγκλήματος.
Οι ειδικοί στις δολοφονίες για την τιμή εκτιμούν ότι συμβαίνουν περίπου 1.000 τέτοιες δολοφονίες ετησίως στην Ινδία.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.