Δολοφονία από φόνο τιμής στο Tirunelveli της Ινδίας: 19χρονο αγόρι σκοτώνει την αδελφή του

Thangathai
Ηλικία: 20
Δολοφονήθηκε: 5 Δεκεμβρίου 2023
Κατοικία: Tirunelveli, Νότιο Ταμίλ Ναντού
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: -
Δράστης: αδελφός Muthu (19 ετών)
Το βράδυ της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου 2023, στην περιοχή Tirunelveli στο νότιο Tamil Nadu, ο 19χρονος Muthu δολοφόνησε την αδελφή του Thangathai (20) σε μια ύποπτη "δολοφονία τιμής". Η Thangathai αρνήθηκε να τερματίσει τη σχέση της με έναν άνδρα από την καταγεγραμμένη κάστα (SC). Παρά τις προσπάθειες των συγγενών να μεσολαβήσουν, το έσκασε με τον σύντροφό της. Μετά από καταγγελία, η αστυνομία του Thalaiyuthu έφερε την Thangathai στο σπίτι της το πρωί της Τρίτης. Ο Muthu, ωστόσο, σε μια κρίση οργής, διαπληκτίστηκε μαζί της όλη την ημέρα και τελικά τη σκότωσε. Η αστυνομία του Thalaiyuthu συνέλαβε τον Muthu, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία, και κατέσχεσε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε. Η έρευνα συνεχίζεται και ο Muthu κατηγορείται βάσει του άρθρου 302 (φόνος) του ινδικού ποινικού κώδικα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.