Δολοφονία από φόνο τιμής στο Piranshahr, Ιράν: Δολοφονία νεαρής γυναίκας, θύματος παιδικού γάμου και αναγκαστικού γάμου

Taruskeh Abdollahzadeh
Ηλικία: 21 ετών
Δολοφονήθηκε: 14 Οκτωβρίου 2023
Κατοικία: Kaseh Karan, Pirananshahr, Δυτικό Αζερμπαϊτζάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 2
Δράστες: πατέρας, σύζυγος, πεθερός
Μια 21χρονη γυναίκα ονόματι Taruskeh Abdollahzadeh δολοφονήθηκε βάναυσα σε φόνο τιμής από την οικογένειά της στο Piranshahr. Η Taruskeh, θύμα παιδικού γάμου και καταναγκαστικού γάμου, δέχθηκε ταυτόχρονη επίθεση και δολοφονήθηκε από τον πατέρα, τον σύζυγο και τον πεθερό της στις 14 Οκτωβρίου 2023.

Ήταν επίσης μητέρα δύο μικρών παιδιών και είχε εξαναγκαστεί υπό την πίεση της οικογένειας να παντρευτεί τον ξάδελφό της σε ηλικία κάτω των 18 ετών. Η Taruskeh προσπάθησε να δραπετεύσει, αλλά την έπιασαν και την πήγαν στο σπίτι του θείου της, όπου ξυλοκοπήθηκε σοβαρά. Της έσπασαν τα χέρια, τα πόδια, το κεφάλι, το πρόσωπο και το λαιμό και τελικά την κρέμασαν με θηλιά.

Ο πατέρας, μαζί με τον αδελφό και τον ξάδελφό του, παραδέχτηκαν ότι τη σκότωσαν και ανέλαβαν την ευθύνη για το έγκλημα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.