Δολοφονία από φόνο τιμής στο Χαϊντεραμπάντ: Έξι άνδρες μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου τον Neeraj Panwar δημοσίως

Neeraj Panwar
Γεννημένος: 2000
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 20 Μαΐου 2022
Κατοικία: Begumbazar, Hyderabad
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: 1 γιος (2 μηνών τη στιγμή της δολοφονίας)
Οι δράστες: Ο δράστης είναι ο πατέρας του, η μητέρα του και ο πατέρας του: Yadav (26), K. Vijay Yadav (22), K. Sanjay Yadav (25), B. Rohith Yadav (21), Mahesh Aheer Yadav alias Gotiya (21) και ένας ανήλικος.
Ο Neeraj Panwar ανήκει σε μια οικογένεια που εδώ και τρεις γενιές βγάζει τα χρήματά της από το εμπόριο ξηρών καρπών στο παζάρι Begum Bazaar στο Haiderabad. Τον Απρίλιο του 2021, ο Neeraj παντρεύτηκε την Sanjana (21) από έρωτα. Τα αδέλφια της ήταν εναντίον αυτού του ερωτικού γάμου επειδή ο Neeraj προέρχεται από διαφορετική κάστα και ακολουθεί διαφορετική θρησκεία. Είχαν απειλήσει να τους σκοτώσουν και τους δύο, επειδή είπαν ότι τα ονόματά τους ήταν λερωμένα. Ο Neeraj και η Sanjana κατήγγειλαν τις απειλές στην αστυνομία, οι άνδρες κλήθηκαν για ανάκριση στο αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν εμφανίστηκαν.

Στις αρχές του 2022, η Sanjana γέννησε έναν γιο. Ο Neeraj έπρεπε συχνά να πηγαίνει στο Kolsawadi για δουλειά, μια περιοχή όπου ζει η οικογένεια της Sanjana. Υποτίθεται ότι ενοχλήθηκε από τις συχνές επισκέψεις του στην περιοχή τους, σχεδιάστηκε και οργανώθηκε ενέδρα για τη δολοφονία του.

Το βράδυ της Παρασκευής, 20 Μαΐου 2022, ο Neeraj οδηγούσε το ποδήλατό του με τον παππού του στην πλάτη και έπεσε σε ενέδρα κοντά στο Begum Bazaar. Μια συμμορία 6 νεαρών επιτέθηκε στον Neeraj με μαχαίρια και ογκόλιθους. Τσίλι σε σκόνη ρίχτηκε στα μάτια τους για να τους τυφλώσει. Ο Neeraj είχε δύο τατουάζ, στον ένα καρπό έγραφε Sanjana και στον άλλο Neeraj. Και οι δύο καρποί κόπηκαν μπροστά στον παππού του και σε αρκετούς παρευρισκόμενους που παρακολουθούσαν ανήμποροι.

Αιμορραγώντας έντονα, ο Neeraj εισήχθη στο νοσοκομείο Osmania, όπου πέθανε από τα τραύματά του κατά τη διάρκεια της θεραπείας του.

Η αστυνομία του Shahinayathgunj στο Hyderabad εξιχνίασε τη δολοφονία μέσα σε 24 ώρες και συνέλαβε έξι άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν ανήλικο.

Ο πατέρας του Neeraj προέτρεψε την κυβέρνηση να θεσπίσει νόμο για την καλύτερη προστασία των ανθρώπων που παντρεύονται από αγάπη.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.