Δολοφονία από φόνο τιμής στο Ιράν: Η Ariana Lashkari (15), πυροβολήθηκε από τον πατέρα της

Ariana Lashkari
Γεννήθηκε: 2007
Πυροβολήθηκε: 27 Ιουνίου 2022
Κατοικία: Α: Nourabad, νότιο Ιράν
Καταγωγή: Νουράντ: Fars
Παιδιά: κανένα
Διαπράττοντας: Kazem Lashkari (43 ετών)
Η 15χρονη Ariana Lashkari δυσκολεύεται πολύ να ακολουθήσει τους υποχρεωτικούς νόμους της Σαρία. Έχει προβλήματα με το υποχρεωτικό χιτζάμπ, γκρινιάζει για τους περιοριστικούς νόμους για τα κορίτσια και τις γυναίκες και για τα διπλά πρότυπα που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και η ισλαμική κοινωνία στους άνδρες έναντι των γυναικών.

Ο πατέρας της, ο 43χρονος Mohammad Kazem Lashkari, ντρεπόταν για την όμορφη, πεισματάρα, μελετηρή, φροντιστική και έξυπνη κόρη του που αρνιόταν να ακολουθήσει τους άδικα αυστηρούς θρησκευτικούς νόμους.

Μια μέρα ο Mohammad είδε την κόρη του να διασκεδάζει και να γελάει στο πάρκο με ένα αγόρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυσκολεύτηκε πολύ με την επιθυμία της κόρης του να επιλέξει τον δικό της τρόπο ζωής.

Επιστρέφοντας στο σπίτι, ακολούθησε καυγάς και ο Μοχάμεντ κατέστησε σαφές στην κόρη του ότι θεωρούσε ότι η συμπεριφορά της ήταν ντροπή για την οικογένεια. Η Αριάνα έφυγε από το πατρικό σπίτι και έφυγε για την πατρική της γιαγιά στη Νουραμπάντ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Φαρς στο νότιο Ιράν.

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, ο Μοχάμαντ πυροβόλησε την κόρη του μέχρι θανάτου με μια καραμπίνα στη Νουραμπάντ.

Μετά τη σύλληψή του, ο Mohammad έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Μετά από έναν καυγά, η Ariana πήγε στο σπίτι της μητέρας μου και δεν μπορούσα να ελέγξω τον θυμό μου. Πήγα εκεί με την καραμπίνα μου για να την τρομάξω. Πραγματικά δεν ήθελα να σκοτώσω την κόρη μου. Πυροβόλησα ακούσια".

Η τιμωρία για τους πατέρες που σκοτώνουν τις κόρες τους λόγω "τιμής" είναι πολύ χαμηλή στο Ιράν με 3 έως 10 χρόνια φυλάκιση, επειδή η ιρανική νομοθεσία βασίζεται στο νόμο της Σαρία.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.