Δολοφονία από φόνο τιμής στο Άπελντοορν της Ολλανδίας: Γυναίκα μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο δρόμο μπροστά στη μικρή της κόρη από τον πρώην σύντροφό της

Νεαρή μητέρα
Ηλικία: 28 ετών
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 5 Σεπτεμβρίου 2023
Τόπος διαμονής: Apeldoorn, Κάτω Χώρες
Καταγωγή: Τουρκία
Παιδιά: αρκετά
Δράστης: ο πρώην σύντροφός της
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, μέρα μεσημέρι, σημειώθηκε μαχαιριά στην Casper Fagalstraat στο Apeldoorn, κατά την οποία σκοτώθηκε μια γυναίκα 28 ετών. Αυτό συνέβη παρουσία της 3χρονης κόρης της. Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο στον ίδιο δρόμο- σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, πρόκειται για τον Τούρκο πρώην σύντροφο.

Η γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, είχε πολλά παιδιά και ζούσε σε κοντινό διαμέρισμα. Σύμφωνα με μάρτυρες, ο άνδρας φέρεται να βιντεοσκόπησε την αποτρόπαια πράξη του.

Στις 23 Οκτωβρίου, η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες ηλικίας 35 και 26 ετών από τη Γερμανία. Τι σχέση έχουν οι νέοι ύποπτοι με την υπόθεση δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι ύποπτοι δεν έδρασαν μόνοι τους και κάνει λόγο για "στοχευμένη δράση σε οικογενειακό κλίμα".

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.