Δολοφονία από φόνο τιμής στην Dera Ismail Khan, Πακιστάν: Πακιστάν: Δύο αδέλφια δολοφόνησαν την αδελφή τους

caret-down caret-up caret-left caret-right
Shaheen Bibi
Ηλικία: -
Πυροβολήθηκε θανάσιμα: 20 Φεβρουαρίου 2024
Κατοικία: Dera Ismail Khan, Khyber Pakhtunkhwa
Καταγωγή: Α: Πακιστάν
Παιδιά: Πακιστάν: Κανένα
Δράστες: Πακιστάν: Αδελφοί Shakeel και Aqeel
Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Javed Baloch χώρισε από τη σύζυγό του, Shaheen Bibi, λόγω οικογενειακής διαμάχης. Η Shaheen αναζήτησε καταφύγιο στον πατέρα της, Sharif Kumhar, στην Dera Ismail Khan, μια πόλη στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κοντά στην Peshawar.

Οι Shakeel και Aqeel, που φέρονται να υποκινούνται από ανησυχίες για την οικογενειακή "τιμή", είναι ύποπτοι ότι σχεδίαζαν να σκοτώσουν την αδελφή τους. Το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, η Shaheen πυροβολήθηκε στο δωμάτιο του πατέρα της από τα αδέλφια της. Σε μια προσπάθεια να συγκαλύψουν το έγκλημα, τα αδέλφια και ο πατέρας τους έθαψαν το πτώμα την ίδια νύχτα, προσπαθώντας να το περάσουν ως φυσικό θάνατο.

Οι προσπάθειες της οικογένειας να αποκρύψει τη δολοφονία ως φυσικό θάνατο απέβησαν άκαρπες. Οι φήμες στη γειτονιά για τον πυροβολισμό της Shaheen προκάλεσαν έρευνα της αστυνομίας, αποκαλύπτοντας τη συνωμοσία πίσω από τη δολοφονία της.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.