Δολοφονία από φόνο τιμής στην Καρνατάκα: η 17χρονη Νετραβάτι στραγγαλίστηκε από τους συγγενείς της

Netravati
Ηλικία: 17
στραγγαλίστηκε: Nvatra: 10 Ιουνίου 2023
Κατοικία: Καρνατάκα
Καταγωγή: Ινδία
Παιδιά: κανένα
Δράστες: πατέρας, αδελφός, θείος
Η Netravati, ένα 17χρονο κορίτσι από την περιοχή Tumakuru στην Καρνατάκα της Ινδίας, είχε ερωτική σχέση με τον Kumar, έναν νεαρό άνδρα που ανήκε στην κοινότητα Dalit. Αυτή η διαπολιτισμική σχέση προκάλεσε έντονο θυμό και αποδοκιμασία στην οικογένεια της Netravati.

Η σύγκρουση κλιμακώθηκε όταν η Netravati επέλεξε να το σκάσει από το σπίτι της σε μια προσπάθεια να είναι με τον Kumar. Ωστόσο, εντοπίστηκε από την οικογένειά της και επέστρεψε στο σπίτι της στις 9 Ιουνίου 2023. Κατά την επιστροφή της, της απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο σπίτι και αναγκάστηκε να περάσει τη νύχτα σε ένα καταφύγιο αγελάδων.

Στις 10 Ιουνίου 2023, η Netravati αναγκάστηκε από τον πατέρα της Parashurama, τον αδελφό της Shivaraju και τον θείο Tukaram να πιει δηλητήριο αφού αρνήθηκε να τερματίσει τη σχέση της με τον Kumar. Όταν η Netravati αντιστάθηκε βίαια, τελικά στραγγαλίστηκε με ένα σχοινί.

Μετά τη δολοφονία, η οικογένεια ισχυρίστηκε ότι η Netravati πέθανε από δηλητηρίαση. Βιαστικά αποτεφρώθηκε από την οικογένειά της στην ιδιοκτησία τους, χωρίς την παρέμβαση των αρχών.

Οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν την αστυνομία ότι πίστευαν ότι επρόκειτο για δολοφονία. Μετά από ενδελεχή έρευνα, η αστυνομία μετέτρεψε την υπόθεση από αυτοκτονία σε δολοφονία. Τα προκαταρκτικά ιατροδικαστικά στοιχεία και οι μαρτυρίες μελών της οικογένειας που γνώριζαν για το σχέδιο δολοφονίας υποδεικνύουν τους Parashurama, Shivaraju και Tukaram ως ύποπτους δράστες.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.