Δολοφονία από τιμή στο Sardasht (Ιράν): Shahin Ebrahimzadeh (21) δολοφονήθηκε από συγγενείς του

Shahin Ebrahimzadeh
Ηλικία: 21 ετών.
Στραγγαλίστηκε: 5 Οκτωβρίου 2023
Κατοικία: Sardasht, Δυτικό Αζερμπαϊτζάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: Α: -
Δράστες: πατέρας, θείος
Σύμφωνα με την οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw, η 21χρονη Shahin Ebrahimzadeh, κάτοικος του χωριού "Golan" στο Sardasht, μεταφέρθηκε από τον πατέρα και τον θείο της έξω από το χωριό το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2023 και στη συνέχεια δολοφονήθηκε ως αποτέλεσμα αυτού που αποκαλείται "δολοφονία τιμής".

Shahin Ebrahimzadeh στραγγαλίστηκε πρώτα από τα δύο αυτά μέλη της οικογένειας και στη συνέχεια δέχτηκε αρκετά χτυπήματα στο σώμα της. Παρά την αντίσταση του πατέρα της, η Shahin είχε παντρευτεί παρά τη θέλησή του πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, μετά από δύο χρόνια γάμου, πήρε διαζύγιο από τον σύζυγό της και επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι. Η Shahin είχε βρει και πάλι μνηστήρα και πιστεύεται ότι σκοτώθηκε από τους συγγενείς της λόγω του θυμού τους για τη σχέση της με τον μνηστήρα.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.