Δολοφονία από τιμή στην Ουρμία του Ιράν: Νεαρή γυναίκα δολοφονήθηκε από τον 15χρονο αδελφό της

caret-down caret-up caret-left caret-right
Vida Dehghan
Ηλικία: 20
Ασφυξία: 28 Οκτωβρίου 2023
Τόπος διαμονής: Urmia, επαρχία Δυτικού Αζερμπαϊτζάν
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 2
Δράστης: αδελφός Kamran (15 ετών)
Μια νεαρή γυναίκα από την Ουρμία δολοφονήθηκε από τον 15χρονο αδελφό της λόγω "τιμής". Σύμφωνα με την έκθεση της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw, το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ουρμία τη νύχτα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2023. Το θύμα, η Vida Dehghan, ήταν 20 ετών.

Ο Kamran έπνιξε την αδελφή του και στη συνέχεια κρύφτηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vida Dehghan ήταν μητέρα δύο παιδιών. Είχε χωρίσει από τον σύζυγό της πριν από λίγα χρόνια, αφού ήταν παντρεμένη για δύο χρόνια και επέστρεψε στο πατρικό της σπίτι.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.