Διαμάχη για την τιμή οδηγεί σε μαχαίρωμα σε γερμανικό βενζινάδικο

Yunus (και ο πατέρας του)
Γεννήθηκε: περίπου το 2000 (και περίπου το 1966)
Απόπειρα δολοφονίας: 21 Φεβρουαρίου 2021
Κατοικία: Kempten / Allgäu
Καταγωγή: δράστης: Κοσσυφοπέδιο
Παιδιά: μάλλον κανένα
Δράστες: Κόσσοβο: 3 άνδρες από την οικογένεια της φίλης του
Η υπόθεση ξεκινά με μια 20χρονη γυναίκα από το Κοσσυφοπέδιο, η οποία προφανώς έχει έναν φίλο που δεν είναι από το Κοσσυφοπέδιο, ίσως Τούρκος. Ο πατέρας της νεαρής γυναίκας απειλεί να την αναγκάσει να παντρευτεί στο Κοσσυφοπέδιο. Φοβούμενη κάτι τέτοιο, η νεαρή γυναίκα μένει με την οικογένεια του φίλου της.

Όλα αυτά είναι αρκετός λόγος για τον πατέρα (55 ετών), τον αδελφό της και τον γαμπρό της να ορκιστούν αιματηρή εκδίκηση. Συναντούν τον φίλο της νεαρής γυναίκας και τον πατέρα του και τους κυνηγούν με μαχαίρι και γκλομπ. Τα θύματα, βαριά τραυματισμένα, καταφέρνουν να σωθούν. Οι δράστες διαφεύγουν, ο κύριος δράστης συλλαμβάνεται αργότερα στο διαμέρισμά του, ένας άλλος δράστης την ίδια μέρα. Ο 3ος δράστης παραδίδεται την επόμενη μέρα.

Ο πατέρας της νεαρής γυναίκας δηλώνει ότι ήθελε να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή.

Τον Οκτώβριο του 2021 αρχίζει η δίκη των 3 Κοσοβάρων στο περιφερειακό δικαστήριο του Κέμπτεν. Η κατηγορία είναι απόπειρα δολοφονίας και στην περίπτωση του τρίτου δράστη, απόπειρα πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και εξαναγκασμού.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Έρευνα.