Διαβόητοι αστυνομικοί από το Zeist, Ολλανδία, καλύπτουν απάτες, εκβιασμούς, αναγκαστικούς γάμους και μια δολοφονία τιμής, ενώ οι συνάδελφοι, φιλικοί δημοσιογράφοι και δικαστές τους επαινούν και οι προϊστάμενοι αποστρέφουν το βλέμμα

Από τη στιγμή που το σώμα του δολοφονημένου Ράιαν αλ Νάτζαρ (18) βρέθηκε στο Lelystad, η έρευνα θα διεξαχθεί από την Εισαγγελία της Κεντρικής Ολλανδίας. Ωστόσο, η Εισαγγελία της Κεντρικής Ολλανδίας έχει πολύ κακή φήμη όσον αφορά τη διαχείριση δολοφονιών που σχετίζονται με την τιμή στην ισλαμική κοινότητα. Δεν είναι ασυνήθιστο για αξιωματικούς, δικηγόρους και εισαγγελείς σε αυτές τις υποθέσεις να σκηνοθετούν μια φάρσα, κατασκευάζοντας ιστορίες ότι η δολοφονία δεν είχε καμία σχέση με το Ισλάμ. Η εποπτεία από την Επιθεώρηση Δικαιοσύνης και Ασφάλειας για τους αξιωματικούς που καλύπτουν ισλαμικές δολοφονίες τιμής είναι ανεπαρκής.

Στη συμφωνία συνασπισμού μεταξύ των πολιτικών κομμάτων PVV, VVD, NSC και BBB, έχει αποφασιστεί ότι οι αρχές πρέπει να χειρίζονται τα εγκλήματα που σχετίζονται με την τιμή 'πολιτικά ουδέτερα'. Στο παρελθόν, όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Ναργκές Ατσικζέι (23), οι αρχές ψεύδονταν ανενόχλητα στο κοινό και τους δικαστές για τη βία που σχετίζεται με την ισλαμική τιμή, και ο έντιμος πληροφοριοδότης που επισήμανε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διώχθηκε αδίστακτα και καταδικάστηκε από δικαστές.

Λόγω της πολύ κακής φήμης της Εισαγγελίας της Κεντρικής Ολλανδίας, έχουμε επιμείνει ότι η έρευνα για τη δολοφονία του Ράιαν αλ Νάτζαρ να μεταφερθεί στην Εισαγγελία της Βόρειας Ολλανδίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν πόσο άσχημα οι αρχές χειρίζονται την παρεμπόδιση αναγκαστικών γάμων, παρακάτω είναι μια χρονολογική σειρά των γεγονότων της δολοφονίας της όμορφης Αφγανής φοιτήτριας Ναργκές Ατσικζέι. Η Ναργκές Ατσικζέι περιλούστηκε με βενζίνη και πυρπολήθηκε από την αδερφή μιας φίλης του αρραβωνιαστικού της δύο εβδομάδες πριν από τον αναγκαστικό γάμο της, πολύ πιθανόν επειδή εμπόδισε τον αναγκαστικό γάμο, θέλοντας να παντρευτεί έναν άντρα της επιλογής της καθώς ήταν ερωτευμένη με έναν Ολλανδό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Posted in Δολοφονία τιμής.