"Δεν είμαστε εδώ στο Ιράκ", λέει ο εισαγγελέας στη γερμανική δικαστική αίθουσα

Hezha
Γεννήθηκε: 2006
Δίκη: Ιανουάριος 2023
Κατοικία: Άουγκσμπουργκ
Καταγωγή: Γιαζίντι / Ιράκ
Παιδιά: κανένα
Δράστες: ο πατέρας της Feras B. (ηλικίας 44 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος) και ο αδελφός της Shamil (ηλικίας 23 ετών)
Όχι, δεν πρόκειται για δολοφονία τιμής. Αλλά η ιστορία απεικονίζει καλά το ζήτημα των δολοφονιών τιμής και της παράλληλης κοινωνίας και αξίζει να την αφηγηθούμε.

Ένα 16χρονο κορίτσι από το Yazidi έχει ερωτευτεί έναν Τούρκο μουσουλμάνο. Η οικογένειά της αποφασίζει να τη σκοτώσει. Ο πατέρας είναι 44 ετών, ο γιος 23. Θέλουν να το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Η κόρη αναγκάζεται να γράψει ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα.

Το κορίτσι ζητά προστασία από την υπηρεσία πρόνοιας νέων και τίθεται υπό επιτήρηση. Η βία εναντίον της άρχισε όταν ήταν 12 ετών, δηλαδή όταν μπήκε στην εφηβεία.

Τον Μάιο του 2022, ο πατέρας καλείται σε συνέντευξη στο Γραφείο Φροντίδας Νέων. Εκεί λέει: "Θα της κόψω το κεφάλι. Και αν δεν μπορώ να το κάνω εγώ, υπάρχουν άλλοι 500 Γιαζίντι που θα το κάνουν για μένα". Σημείωση: Το κόψιμο του κεφαλιού είναι περισσότερο "Σαρία" παρά Γιαζίντι. Η οικογένεια είναι από το Ιράκ, ο πατέρας βρίσκεται στη Γερμανία εδώ και περίπου 15 χρόνια, έχει 10 παιδιά (7 αγόρια, 3 κορίτσια), ο συγκατηγορούμενος γιος έχει γερμανικό διαβατήριο. Ο πατέρας είχε σχέση με μια Γερμανίδα.

Τον Ιανουάριο του 2023, αρχίζει στο περιφερειακό δικαστήριο του Άουγκσμπουργκ η δίκη για απειλές και πολυάριθμες σωματικές και ψυχικές επιθέσεις. Τον Μάρτιο, ο πατέρας και ο γιος καταδικάζονται ο καθένας σε 3 χρόνια και 8 μήνες φυλάκιση για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, απειλές και άλλα αδικήματα. Και τα δύο μέρη θα ασκήσουν έφεση.

Ας φτιάξουμε μια λίστα: Η δολοφονία της ίδιας της κόρης του, η οικογενειακή βία, το κόψιμο των κεφαλιών, ο σχεδιασμός στην οικογένεια, ο μη σεβασμός των δικαιωμάτων του κοριτσιού ή της γυναίκας, η αγνόηση του γερμανικού νόμου και η σταθερή ιδέα ότι με τη δολοφονία της κόρης έκαναν κάτι καλό, δηλαδή αποκαθιστούσαν την οικογενειακή τιμή - αυτές είναι τυπικές πτυχές μιας δολοφονίας τιμής.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Απόπειρα δολοφονίας, Έρευνα.