Δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία της 22χρονης εγκύου φοιτήτριας Sumanta Bansi

Sumanta Bansi
Γεννήθηκε το 1996.
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 18 Φεβρουαρίου 2018
Κατοικία: Μπανσάνι Μπανσάνι: Hoorn, Κάτω Χώρες
Καταγωγή: Ο πατέρας του είναι από το Χόορν: Σουρινάμ
Παιδιά: κανένα
Διαπράττοντας: (38 ετών κατά τη στιγμή της δολοφονίας)
Η Sumanta μεγαλώνει στο Wageningen του Σουρινάμ και μετακομίζει στις Κάτω Χώρες το 2016 για τις σπουδές της στις βιοϊατρικές επιστήμες. Ζει με τη θεία της στο Άμστερνταμ, αλλά μπορεί να μείνει εκεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Η Sumanta αρχίζει να αναζητά άλλο μέρος για να ζήσει και τελικά βρίσκει καταφύγιο στο Hoorn με ένα φιλικό ζευγάρι Σουρινάμε-Χίντου.

Από το Hoorn η Sumanta ταξιδεύει πάνω κάτω στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Εκτός από τις σπουδές της, εργάζεται σε ένα οδοντιατρείο. Επισκέπτεται επίσης τακτικά έναν ινδουιστικό ναό στο Άμστερνταμ.

Το καλοκαίρι του 2017, η Sumanta μένει απροσδόκητα έγκυος στον Manodj B., γεγονός που δημιουργεί εντάσεις και ανησυχίες στη Sumanta και στους γύρω της. Μετά από συζητήσεις με την παραδοσιακή οικογένεια Σουρινάμ-Χίντου με την οποία ζει, η Σουμάντα αποφασίζει να διακόψει την εγκυμοσύνη. Κάποιοι λένε ότι την ανάγκασαν να κάνει έκτρωση.

Από τη μια μέρα στην άλλη, η 22χρονη Sumanta, έγκυος τότε 9 εβδομάδων, εξαφανίζεται. Δεν απαντά πλέον σε μηνύματα στο Facebook και το Whatsapp και δεν εμφανίζεται στη δουλειά της, στο πανεπιστήμιο ή στον ινδουιστικό ναό στο Άμστερνταμ. Από τις 18 Φεβρουαρίου 2018, δεν έχει ακουστεί τίποτα για εκείνη.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα και είπε ότι η αυτοκτονία είναι ένα απίθανο σενάριο επειδή η Σουμάντα ήταν πανευτυχής με την εγκυμοσύνη της. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι ο πρώην εραστής της Sumanta, ο Manodj B., η σύζυγός του, ο πατέρας και ο αδελφός του εμπλέκονται στην εξαφάνιση.

Τον Ιούνιο του 2019 μια δημοφιλής τηλεοπτική εκπομπή θα δώσει προσοχή στην υπόθεση αυτή. Εκείνη την εποχή, οι ύποπτοι παρακολουθούνται από την αστυνομία και κάνουν αυτό που ήλπιζε η αστυνομία, δηλαδή μιλούν μεταξύ τους για την υπόθεση δολοφονίας της Sumanta.

Η αστυνομία φέρεται να κρυφάκουσε μια συζήτηση μεταξύ των δύο αδελφών στην οποία ο Manodj λέει ότι έκλεψε χημικά στη δουλειά του. Λέγεται ότι επρόκειτο για υδροξείδιο του νατρίου που χωνεύει τους ιστούς. Στη συνέχεια, τα αδέρφια συζητούν πώς να ενεργοποιήσουν την ουσία.

Εκείνο το βράδυ, οι κάμερες καταγράφουν τα αδέρφια να μπαίνουν στο σπίτι του Manodj στο Hoorn με κανάτια. Αυτά τα ίδια δοχεία βρέθηκαν αργότερα άδεια στο σπίτι.

Εκείνο το βράδυ, οι κάμερες καταγράφουν τα αδέρφια να μπαίνουν στο σπίτι του Manodj στο Hoorn με κανάτια. Αυτά τα ίδια δοχεία βρέθηκαν αργότερα άδεια στο σπίτι.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Manodj B. συνελήφθη. Επικαλέστηκε το δικαίωμά του να παραμείνει σιωπηλός και δεν ήθελε να πει τίποτα. Η σύζυγος, ο αδελφός και ο πατέρας του συνελήφθησαν επίσης, αλλά αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Εξακολουθούν να είναι ύποπτοι για συμμετοχή.

Στις 7 Ιουνίου 2022, ο εισαγγελέας στο δικαστήριο του Άλκμααρ ζήτησε 15 χρόνια φυλάκιση για τον Manodj B. για τη δολοφονία της Σουμάντα και αθώωση για τον πατέρα του.

Παρά τις πολλές έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του Μπάνσι. Η ετυμηγορία δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Θα χαιρόμασταν με συμβουλές για την υπόθεση αυτή!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα, Καινοτομία.