Γυναικοκτονίες στο Μασχάντ του Ιράν: Μασαχουσέτη: Νεαρή γυναίκα σκοτώθηκε από τον αρραβωνιαστικό της

Zeynab
Ηλικία: 17 ετών
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 30 Νοεμβρίου 2023
Κατοικία: Mashhad, Razavi Khorasan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: .
Δράστης: Ιράν: .
Την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, μια 17χρονη Αφγανή κοπέλα, που αναγνωρίστηκε ως Zeynab, δολοφονήθηκε από τον 22χρονο αρραβωνιαστικό της σε έναν δρόμο στο Mashhad, μια πόλη στο βορειοανατολικό Ιράν, ενώ επέστρεφε στο σπίτι των γονιών της. Ο κατηγορούμενος μαχαίρωσε δημόσια την 17χρονη κοπέλα 20 φορές με μαχαίρι.

Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος, οι δυο τους ήταν αρραβωνιασμένοι και βρίσκονταν στη διαδικασία του γάμου. Όμως, σύμφωνα με τα έθιμά τους, ο αρραβωνιαστικός θα έπρεπε να έχει πληρώσει mahr και ο αρραβωνιαστικός έλαβε 2-3 φορές προθεσμία για να εκπληρώσει την πληρωμή του mahr, αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτός ήταν ο λόγος της διαμάχης.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.