Γυναικοκτονίες στο Καράτζ του Ιράν: γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της λόγω "τιμής"

Sodabeh Nowzari
Ηλικία: 32 ετών
Στραγγαλίστηκε: 2023.
Κατοικία: Kamaleshahr, Karaj, Alborz
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: 2
Δράστης: σύζυγος Abbas Sajjadi
Το βράδυ της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, μια 34χρονη γυναίκα ονόματι Sodabeh Nowzari στραγγαλίστηκε από τον σύζυγό της Abbas Sajjadi στο σπίτι τους στο Kamaleshahr, μια πόλη κοντά στο Karaj. Ως κίνητρο αναφέρεται η τιμή. Η Sodabeh είναι μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 15 και 8 ετών.

Την επομένη της δολοφονίας, ο Abbas Sajjadi παραδόθηκε στις αρχές και αποκάλυψε τη θέση του πτώματος μέσα στο σπίτι τους.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.