Γυναικοκτονία στο Mierlo της Ολλανδίας: Μίλερ: Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου η Σύρια

Ανώνυμη γυναίκα
Ηλικία: 37 ετών
Μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 16 Μαρτίου 2024
Κατοικία: 16 Μαρτίου 20 Μαρτίου 2024: Mierlo, Κάτω Χώρες
Καταγωγή: Μίλερ: Συρία
Παιδιά: 5
Δράστης: Συρία: Φίλος
Το απόγευμα του Σαββάτου, 16 Μαρτίου, γύρω στις 5:50 μ.μ., μια 37χρονη γυναίκα εγκατέλειψε το σπίτι της στο Mierlo, αιμορραγώντας. Ο λαιμός και οι καρποί της είχαν κοπεί από τον 49χρονο σύντροφό της, μπροστά στα μάτια των πέντε παιδιών τους, ηλικίας από 6 έως 20 ετών. Όταν έφτασε η αστυνομία, η γυναίκα είχε πεθάνει. Τέσσερα παιδιά υπέστησαν ελαφρά τραύματα, πιθανώς επειδή προσπάθησαν να παρέμβουν. Τα πέντε παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Μετά από ανθρωποκυνηγητό, συνελήφθη ο 49χρονος φίλος της γυναίκας.

Οι γείτονες αναφέρουν ότι η οικογένεια είναι συριακή. Ο άνδρας φέρεται να έμενε στο ενοικιαζόμενο σπίτι στο Mierlo εδώ και ένα χρόνο και η γυναίκα ήρθε μαζί του το περασμένο φθινόπωρο με τα πέντε παιδιά της, μερικά από τα οποία προέρχονται από προηγούμενη σχέση του άνδρα.

Περισσότερα δεν έχουν γίνει γνωστά, ούτε καν τα ονόματα των εμπλεκομένων. Αναμένουμε με ανυπομονησία πρόσθετες πληροφορίες!

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.