Γυναικοκτονία στο Merignac: Chahinez Daoud (31) κάηκε ζωντανή από τον σύζυγό της στο δρόμο

caret-down caret-up caret-left caret-right
Chahinez Daoud
Γεννήθηκε: 1990
Κάηκε ζωντανός: 4 Μαΐου 2021
Κατοικία: Mérignac (Gironde)
Καταγωγή: Α: Αλγερία
Τέκνα: Αλγερία: 3 (3, 7 και 11 ετών)
Δράστης: ο σύζυγός της (44 ετών)
Μια 31χρονη μητέρα τριών μικρών παιδιών έχασε τη ζωή της αφού κάηκε ζωντανή από τον σύζυγό της στο Merignac (Gironde) το απόγευμα της Τρίτης.

Ο σύζυγος, ο οποίος κυνηγούσε τη νεαρή γυναίκα, πυροβόλησε αρκετές φορές στα πόδια της μέχρι που κατέρρευσε. Στη συνέχεια την ψέκασε με εύφλεκτο υγρό ενώ ήταν ακόμα ζωντανή και της έβαλε φωτιά.

Το σπίτι όπου ζούσε το θύμα κάηκε εν μέρει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Τα τρία παιδιά του θύματος, τα οποία συνήθως ζούσαν μαζί της, δεν βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα των εγκλημάτων.

Ο 44χρονος συνελήφθη μισή ώρα αργότερα από την αστυνομία της γειτονικής πόλης Pessac. Είχε μαζί του "μια καραμπίνα 12 διαμετρημάτων, ένα πιστόλι αερίου και μια ζώνη με φυσίγγια", σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπορντό.

Ο άνδρας, που είχε ήδη καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία, ήταν πεπεισμένος ότι η νεαρή γυναίκα είχε εραστή και ήθελε να την τιμωρήσει. Αν και του είχε απαγορευτεί να την πλησιάσει, της είχε ήδη επιτεθεί στις 15 Μαρτίου σε ένα ψιλικατζίδικο κοντά στο σπίτι της.

Το γραφείο του εισαγγελέα έχει ξεκινήσει έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με σύζυγο και καταστροφή από πυρκαγιά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Τελευταίες αναρτήσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.