Γυναικοκτονία στο Ραβανσάρ του Ιράν: Ένα 14χρονο κορίτσι δολοφονήθηκε από τον αδελφό της

Mona Aghai
Ηλικία: 14
Δολοφονήθηκε: 24 Αυγούστου 2023
Τοποθεσία: Ravansar, Kermanshah
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: ήταν και η ίδια παιδί
Δράστης: αδελφός
Σύμφωνα με το Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κουρδιστάν, ένα 14χρονο κορίτσι με το όνομα Mona Aghaei δολοφονήθηκε από τον αδελφό της στις 24 Αυγούστου στο Ravansar, μια πόλη στο δυτικό Ιράν. Η Mona Aghaei, θύμα παιδικού γάμου, ήθελε διαζύγιο, αλλά η οικογένειά της ήταν αντίθετη.

Στο Ιράν, όπου η νόμιμη ηλικία γάμου είναι μόλις τα 13 έτη, η ζοφερή πραγματικότητα των παιδικών γάμων, συχνά εξαναγκαστικών, συμπληρώνει την ανησυχητική εικόνα των γυναικοκτονιών και των δολοφονιών προς τιμήν.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.