Γυναικοκτονία στο Κιαν Σαχρ, Ιράν: 23χρονη γυναίκα πυροβολήθηκε από τον σύζυγό της

Ανώνυμη γυναίκα
Ηλικία: 23 ετών
Πυροβολήθηκε: 1η Αυγούστου 2023
Τόπος διαμονής: Kian Shahr, επαρχία Τεχεράνης
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Δράστης: Σύζυγος
Σύμφωνα με το Hamshahri Online, ένας νεαρός άνδρας πυροβόλησε την 23χρονη σύζυγό του στο στήθος στην 1η Αυγούστου 2023, με αποτέλεσμα το θάνατό της στο Kian Shahr της Τεχεράνης. Η μητέρα της θύματος δήλωσε στις αρχές: "Η κόρη μου παντρεύτηκε τον ξάδελφό της πριν από αρκετά χρόνια. Ήταν ένας αναγκαστικός γάμος κατόπιν επιμονής των οικογενειών, ο οποίος οδήγησε σε συνεχείς συγκρούσεις και καυγάδες μεταξύ τους".

Περαιτέρω έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα είχε κινήσει διαδικασίες διαζυγίου πριν από λίγο καιρό. Ο σύζυγος τέθηκε υπό κράτηση.

Από την έρευνα των αρχείων του προέκυψε επίσης ότι ήταν ένας από τους υπόπτους για την έκρηξη ενός αυτοκινήτου Peugeot τον Ιανουάριο του 2022 στην περιοχή Kian Shahr, περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού του αυτοκινήτου.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.