Γυναίκα πυροβολήθηκε από τον πρώην σύζυγό της σε κατάστημα στη Γερμανία

Jovana
γεννημένη: 1979
πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου: 21 Ιανουαρίου 2023
Τόπος κατοικίας: Markdorf στη λίμνη Constance
Προέλευση: δράστης: Αλβανία ή Σερβία
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο διαζευγμένος σύζυγός της (47 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Η Jovana εργάζεται ως πωλήτρια σε ένα παζάρι στο Markdorf της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Εκεί πυροβολείται μέχρι θανάτου στις 21 Ιανουαρίου 2023. Πεθαίνει στον τόπο του εγκλήματος.

Ο δράστης είναι ο διαζευγμένος Αλβανός (ή Σέρβος) σύζυγός της. Διαφεύγει με το ταξί με το οποίο ήρθε. Λίγο αργότερα συλλαμβάνεται. Τα πραγματικά ονόματα δεν είναι γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.