Γυναίκα μαχαιρώθηκε στο πρόσωπο στη γειτονιά Neukölln του Βερολίνου

Fatima
Γεννημένη: 1997
Απόπειρα δολοφονίας: 28 Ιανουαρίου 2023
Κατοικία: Αμφιθέατρο της πόλης, Αμφιθέατρο της Αθήνας: Βερολίνο
Καταγωγή: Βερολίνο: Θύμα: Βερολίνο: Τυνησία
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ασαφές
Είναι εικασία αν αυτή η ιστορία αφορά βία που σχετίζεται με την τιμή. Ξεκινά από την περιοχή Neukölln του Βερολίνου. Εκεί, στις 28 Ιανουαρίου 2023, μια Τυνήσια μαχαιρώνεται 12 φορές μπροστά στο σπίτι της. Ο δράστης διαφεύγει. Το θύμα μεταφέρεται στο νοσοκομείο, υποβάλλεται σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και επιβιώνει.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Απόπειρα δολοφονίας, Έρευνα.