Γυναίκα δολοφονήθηκε στο Aurich: συνελήφθη ο φίλος της

Roda
γεννημένος: 2002
δολοφονήθηκε: 19 Σεπτεμβρίου 2022
Κατοικία: Aurich (Ανατολική Φρισία)
Καταγωγή: Αρίστρια: Κούρδοι
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο φίλος της (27 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Το πρωί της 19ης Σεπτεμβρίου 2022, μια νεκρή Κούρδισσα βρίσκεται στο Aurich-Popens στο Ανατολικό Φρίσλαντ. Δεν είναι σαφές αν προέρχεται από την Τουρκία, τη Συρία ή το Ιράκ. Ο φίλος της συλλαμβάνεται στον τόπο του εγκλήματος. Λέγεται ότι κινδυνεύει να διαφύγει. Αυτό μπορεί να διαβαστεί ως "κίνδυνος φυγής στο εξωτερικό, να κρυφτεί για να αποφύγει τη δίωξη". Φημολογείται ότι υπήρχε απειλή ακόμη και πριν από το έγκλημα. Η γειτονιά περιγράφεται ως προβληματική περιοχή.

Μέλη της οικογένειας παρεμποδίζουν το έργο της αστυνομίας, γεγονός που μπορεί να διαβαστεί ως ένδειξη ότι εμπλέκεται μια κουρδική φυλή. Τα ονόματα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.