Γυναίκα δολοφονήθηκε: κατηγορία για φόνο κατά του 41χρονου πρώην συζύγου της

Dunja
γεννημένος: 1982
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 19 Μαρτίου 2022
Κατοικία: Α: Φρανκφούρτη/M.
Προέλευση: δράστης: Σερβία
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο διαζευγμένος σύζυγός της (41 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Μετά το διαζύγιο τον Οκτώβριο του 2021, ένας Σέρβος καταδίωξε τη σύζυγό του. Τον Μάρτιο του 2022, την ακολουθεί με αυτοκίνητο στον αυτοκινητόδρομο A661, κοντά στο Preungesheimer Dreieck (Φρανκφούρτη/Μ.). Σταματάει το αυτοκίνητό της στον παράδρομο, σπάει το παράθυρο, ανοίγει την πόρτα και τη μαχαιρώνει 7 φορές στο πάνω μέρος του σώματος. Η γυναίκα πεθαίνει μια μέρα αργότερα στο νοσοκομείο από απώλεια αίματος.

Ο δράστης συλλαμβάνεται στον τόπο του εγκλήματος- το μαχαίρι βρίσκεται. Τα πραγματικά ονόματα δεν είναι γνωστά, ούτε η εθνικότητα της γυναίκας ή αν υπάρχουν παιδιά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.