Γυναίκα δολοφονήθηκε από άνδρα στο Pakdasht: η αστυνομία επικαλείται ως κίνητρο την "τιμή

caret-down caret-up caret-left caret-right
Ανώνυμη γυναίκα
ηλικία: 37 ετών
Δολοφονήθηκε: Απρίλιος 2023
Τοποθεσία: Η γυναίκα δολοφονήθηκε στο Πακιστάν, στο Πακιστάν: Pakdasht, Τεχεράνη
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: -
Δράστης: ο σύζυγός της
Δικαιολογία: "Τιμή"
Τον Απρίλιο του 2023, μια γυναικοκτονία έλαβε χώρα στην πόλη Pakdasht της επαρχίας Τεχεράνης του Ιράν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Harana, μια 37χρονη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της, αναφέροντας ως κίνητρο τη σχέση της με έναν άλλο άνδρα.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας του Pakdasht, ο ύποπτος ομολόγησε ότι διέπραξε τη δολοφονία χτυπώντας τη σύζυγό του στο κεφάλι με ένα ξύλο και διαμελίζοντας το σώμα της και θάβοντάς το στην έρημο γύρω από το Pakdasht.

Το διαμελισμένο σώμα της γυναίκας βρέθηκε αργότερα από τους ερευνητές. Το πτώμα του θύματος μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία για περαιτέρω έρευνα.

Το τραγικό αυτό περιστατικό αποτελεί ένα ακόμη θλιβερό παράδειγμα γυναικοκτονίας και βίας με βάση την τιμή στο Ιράν και υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για δράση.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.