Αφγανός σκότωσε τη σύζυγό του με 28 μαχαιριές σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Γερμανία

Rana
γεννημένος: 1998
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 5 Σεπτεμβρίου 2021
Τοποθεσία: Ahrensburg (κοντά στο Αμβούργο)
Καταγωγή: Αχρίστιαν (Αχρίστιαν): Αφγανιστάν
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: ο σύζυγός της (38 ετών τη στιγμή του εγκλήματος)
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2021, ένας 38χρονος Αφγανός ξεχωρίζει κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας κοντά στο Hof (Βαυαρία). Θέλει να πάρει ένα λεωφορείο για το Μιλάνο/Ιταλία. Λέει ότι η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Η 23χρονη νεκρή Αφγανή βρέθηκε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Ahrensburg στο Schleswig-Holstein. Είχε 28 μαχαιριές, αιμορραγούσε μέχρι θανάτου και ήταν καλυμμένη με ένα χαλί. Το πραγματικό της όνομα δεν είναι γνωστό, ούτε αν είχε παιδιά.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.