Αφγανός μαχαίρωσε νεαρή μητέρα στο κοινό τους διαμέρισμα στη Γερμανία

caret-down caret-up caret-left caret-right
Sabrina G.
γεννημένη: 2000
Απόπειρα δολοφονίας: 4 Ιανουαρίου 2023
Τόπος κατοικίας: Δρέσδη
Καταγωγή: Δρέσδη: Θύμα: Δρέσδη: Δράστης: Δρέσδη: Αφγανιστάν
Παιδιά: 1 μωρό
Δράστης: ο φίλος της Mohammad Omid A. (25 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Στις 4 Ιανουαρίου 2023, ένας Αφγανός μαχαίρωσε τη φίλη του στο κοινό τους διαμέρισμα στη Δρέσδη. Εκείνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη. Το μωρό που είχαν αποκτήσει μαζί ήταν παρόν την ώρα του εγκλήματος, αλλά παρέμεινε σώο και έχει τεθεί υπό κρατική φροντίδα. Ο δράστης συνελήφθη μπροστά από το σπίτι.

Η Sabrina είναι από το Meißen και φοιτά σε ειδικό σχολείο στη Δρέσδη. Ένας γείτονας λέει ότι τα τελευταία 1,5 χρόνια η αστυνομία καλείται συχνά λόγω ενδοοικογενειακής βίας. Ο δράστης είναι αιτών άσυλο, 25 ετών σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες. Η φωτογραφία του δείχνει ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Απόπειρα δολοφονίας, Έρευνα.