Αφγανή κοπέλα σκοτώθηκε επειδή ήθελε να ζήσει μια ελεύθερη ζωή

Roqia
Ηλικία: 15
Πνίγηκε: 21 Ιουνίου 2024
Κατοικία: Pirmasens, Ρηνανία-Παλατινάτο, Γερμανία
Καταγωγή: Αφγανιστάν
Δράστες: πατέρας και μητέρα
Η 15χρονη Αφγανή Roqia ζούσε με τους γονείς της και τα τρία αδέλφια της σε μια πολυκατοικία στο Pirmasens, μια πόλη στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου στη νοτιοδυτική Γερμανία. Η Roqia κακοποιούνταν από τους γονείς της- η μητέρα της συχνά της φώναζε και την έσπρωχνε, ενώ ο πατέρας της τη χτυπούσε τακτικά. Οι εντάσεις έφτασαν στα ύψη όταν η Roqia άρχισε να χτυπάει κι εκείνη.

Στις 21 Ιουνίου 2024, το πτώμα της Roqia βρέθηκε στον ποταμό Ρήνο. Η αστυνομία υποθέτει ότι η Roqia βασανίστηκε από τους γονείς της και ότι στη συνέχεια την έπνιξαν στον Ρήνο. Ο πατέρας φέρεται να παραδέχτηκε ότι ήταν δυσαρεστημένος με τον ελεύθερο τρόπο ζωής της κόρης του.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.