Αιματηρή δολοφονία στο Garmisch-Partenkirchen

Alina
γεννηθείσα: 2001
μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου: 27 Οκτωβρίου 2022
Κατοικία: Γκάρντεμπουργκ, Γκάρντεμπουργκ: Garmisch-Partenkirchen (Βαυαρία)
Καταγωγή: Α: Θύμα: Γκαρσένμπαχ (Μπάρκενμπαργκεν): Δράστης: Ουκρανία: Ιορδανία
Παιδιά: ασαφές
Δράστης: Ιορδανία: (28 ετών κατά τη στιγμή του εγκλήματος)
Στις 7 το πρωί ο Shadi πλησιάζει τη νεαρή Ουκρανή Alina και τη μαχαιρώνει μπροστά στο σπίτι της. Υποφέρει από τραύματα απειλητικά για τη ζωή της και πεθαίνει στο νοσοκομείο.

Δράστης και θύμα ζούσαν στην ίδια δομή φιλοξενίας προσφύγων. Η Alina εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο ως καμαριέρα.

Ο δράστης διαφεύγει με ποδήλατο- εξαπολύεται δημόσιο ανθρωποκυνηγητό. Ο Shadi τρώει αργότερα ένα bratwurst σε ένα ορεινό εστιατόριο. Ο οικοδεσπότης τον αναγνωρίζει και καλεί την αστυνομία. Ο Σαντί συλλαμβάνεται το ίδιο βράδυ.

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.