Έφηβη δολοφονήθηκε βάναυσα από τον αδελφό της στη Ντιβαντάρα του Ιράν

Rozhin Azimi
Ηλικία: 18
Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου: 3 Ιουνίου 2023
Κατοικία: Divandareh, Razavi-Khorasan
Καταγωγή: Ιράν
Παιδιά: Κανένα
Δράστης: Ο αδελφός της
Το Σάββατο, 3 Ιουνίου, η 18χρονη Rozhin Azimi δολοφονήθηκε βάναυσα στην Ντιβαντάρα, ένα χωριό που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Ιράν. Ο αδελφός της την είχε χτυπήσει επανειλημμένα στο κεφάλι με ένα σφυρί, υποτίθεται λόγω της σχέσης της με ένα αγόρι.

Οι αρχές συνέλαβαν αμέσως τους γονείς και τον αδελφό της Rozhin Azimi. Μετά από μια ημέρα ανακρίσεων, η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, ενώ ο πατέρας και ο αδελφός παραμένουν υπό κράτηση.

Στο Ιράν, τα αδέλφια που δολοφονούν την αδελφή τους για λόγους "τιμής" δύσκολα τιμωρούνται λόγω του άρθρου 301 του ποινικού κώδικα. Εάν κριθεί ένοχος από τους δικαστές, θα καταδικαστεί σε φυλάκιση από τρία έως δέκα χρόνι

Τι είναι η δολοφονία τιμής;

Η δολοφονία τιμής είναι μια δολοφονία στο όνομα της τιμής. Αν ένας αδελφός δολοφονήσει την αδελφή του για να αποκαταστήσει την οικογενειακή τιμή, πρόκειται για φόνο τιμής. Σύμφωνα με ακτιβιστές, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τις δολοφονίες τιμής είναι ως θύμα:

  • Αρνείται να συνεργαστεί σε έναν κανονισμένο γάμο.
  • θέλει να τερματίσει τη σχέση.
  • έπεσε θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης.
  • κατηγορήθηκε για σεξουαλική σχέση εκτός γάμου.

Οι ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα πιστεύουν ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 100.000 δολοφονίες τιμής, οι περισσότερες από τις οποίες δεν καταγγέλλονται στις αρχές και ορισμένες μάλιστα συγκαλύπτονται σκόπιμα από τις ίδιες τις αρχές, για παράδειγμα επειδή οι δράστες είναι καλοί φίλοι με τοπικούς αστυνομικούς, αξιωματούχους ή πολιτικούς. Η βία κατά των κοριτσιών και των γυναικών παραμένει σοβαρό πρόβλημα στο Πακιστάν, την Ινδία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία, το Ιράν, τη Σερβία και την Τουρκία.

Βρήκατε κάποιο ορθογραφικό λάθος ή δεν σας αρέσει ο σχεδιασμός της ιστοσελίδας μας ή έχετε άλλα σχόλια για το aimpf.org; Παρακαλώ ενημερώστε μας!

Τελευταίες θέσεις

Posted in Δολοφονία τιμής, Έρευνα.